Over Marleen

Een aantal woorden over mijzelf.

Ik ben Marleen Vas Visser en heb me na mijn opleiding tot verpleegkundige in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam gespecialiseerd tot oncologieverpleegkundige.

Ik heb vervolgens in het Meander Medisch Centrum op de afdeling Oncologie/ Hematologie gewerkt.

Tijdens mijn werk voor mensen die kanker hebben, kreeg ik steeds vaker het gevoel dat ik graag meer voor hen wilde betekenen. Daarom ben ik de vierjarige hbo-opleiding  gaan doen aan de Holos Academie in Utrecht.

Ik ben dankbaar dat ik mijn hart heb kunnen volgen; sinds 2010 heb ik mijn eigen massagepraktijk en werk ik in het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk op de dagbehandeling van de oncologie-afdeling.

Ik ben betrokken, enthousiast en leergierig en vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen; ik volg regelmatig bijscholingscursussen.

 

” Wij zien dat haar behandelingen de patiënten goed doen. Patiënten komen er zelfs speciaal voor terug”   Hennie Stuijfzand- Kok, oncologieverpleegkundige St Jansdal

WAARIN ONDERSCHEID IK ME?

Je zal begrijpen als je het voorgaande gelezen hebt, dat ik me gespecialiseerd heb in het masseren van mensen met kanker.

De tijd en aandacht die ik als verpleegkundige vaak niet had, heb ik nu wel. Ik zie dat dat ‘helend’ werkt en dat geeft me ongelooflijk veel voldoening. Ik weet als geen ander hoe het ziekenhuis voor veel patiënten een mallemolen kan zijn en dan is het een verademing om ergens terecht te kunnen waar het even niet gaat over spannende uitslagen, scans, infusen. Een plek waar even níet gesleuteld wordt aan je lijf, waar je geen beslissing hoeft te nemen over eventuele behandelingen, maar waar je helemaal stil kunt worden, waar ik je uitnodig om juist in deze kwetsbare tijd ook aandacht te besteden aan je mentale welzijn door middel van mijn massages.

Ik luister en help jou om ook te luisteren naar alles wat jouw lijf je te vertellen heeft. Op een rustige manier, zonder te oordelen, met respect. Even tijd voor jou waarbij je je niet groter hoeft voor te doen dan je bent, waarbij je dierbaren niet hoeft te sparen. Mijn talent is het om mensen aan te raken en te raken, waardoor ze weer verder kunnen. Mijn talent is het om te vragen hoe het écht met ze gaat. Maar het fijne is: niets hoeft. En soms kom je tot inzichten die je eerder niet had en leer je jezelf te begrijpen en te accepteren. Zo zal je niet alleen rustiger worden maar hopelijk ook met wat meer energie je pad kunnen vervolgen.