Soorten massage bij ziekte

 

Massage bij kanker, fysieke klachten en chronische ziektes

Ik luister en help jou om ook te luisteren naar alles wat jouw lijf je te vertellen heeft. Op een rustige manier, zonder te oordelen, met respect. Even tijd voor jou waarbij je je niet groter hoeft voor te doen dan je bent, waarbij je dierbaren niet hoeft te sparen. Mijn talent is het om mensen aan te raken en te raken, waardoor ze weer verder kunnen. Mijn talent is het om te vragen hoe het écht met ze gaat. Maar het fijne is: niets hoeft. En soms kom je tot inzichten die je eerder niet had en leer je jezelf te begrijpen en te accepteren. Zo zal je niet alleen rustiger worden maar hopelijk ook met wat meer energie je pad kunnen vervolgen.

Wanneer je belemmerd wordt in je dagelijkse bezigheden, doordat je pijn hebt of problemen ervaart zoals stijfheid, krachtverlies of een beperkte beweeglijkheid, zou je eens kunnen denken aan een massage. Massage geeft geen genezing, maar kan een bijdrage zijn voor verbetering van kwaliteit van leven. Het helpt het contact met en het vertrouwen in je lichaam te herstellen. En misschien nog belangrijker: het kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid en depressie verminderen.

” Marleens werk bestaat uit meer dan alleen massagetherapie, het maakt je bewust van je fysieke en mentale gesteldheid en helpt je om deze te verbeteren en daardoor je ziekte beter te (ver)dragen.”   Oncologiepatiënte St Jansdal

 


 

Massage bij stressgerelateerde klachten

Je zou kunnen zeggen dat langdurige stress ervoor zorgt dat we geen regie meer hebben over ons lichaam en onze geest, dat we niet meer zelf kunnen bepalen wanneer we ons ontspannen voelen. Dat is vaak een langzaam proces.

Ik geloof dat het goed leren luisteren naar je lijf je veel kan brengen zodat je erachter kan komen wat je werkelijke behoeftes zijn en wat je nodig hebt om weer in balans te komen. Als je je gevoelens kan toelaten, hoef je geen energie meer te stoppen in het onderdrukken ervan. Een massagebehandeling is een waardevolle aanvulling voor iedereen die bezig is om zoveel mogelijk in het hier en nu te leven. Je zal ervaren dat massage en mindfulness in elkaars verlengde liggen.

“Het is niet zomaar een massage, het is meer dan dat. Dankzij haar ben ik gaan nadenken en ben ik van baan gewisseld. Je krijgt echt het gevoel dat ze je erkent en interesse voor je heeft”  Nanne

 


 

Als je in de rouw bent

‘In de rouw zijn’ geldt niet alleen als je een dierbare verloren hebt. Ook als je je werk kwijt raakt of als je lichaam je in de steek laat, kun je te maken krijgen met gevoelens van verlies. Verlies vreet energie en kan gepaard gaan met fysieke klachten: je bent moe, er zit steeds een brok in je keel, je hele lijf doet pijn of juist het tegenover gestelde gebeurt; je voelt je lijf niet meer..

Massage biedt dan een mogelijkheid om dat contact met jezelf te herstellen. Langzaan maar zeker kun je dan ‘ja’ gaan zeggen tegen alle gevoelens van verdriet, gemis en machteloosheid. In een veilige omgeving voel je waar de pijn zit en ervaar je hoe je deze gevoelens op kan vangen in plaats van ze te ontkennen of te onderdrukken. Zo kan massage je ondersteunen in deze moeilijke maar ook bijzondere fase van je leven.

” Marleen laat mijn lijf ‘spreken’ en ze is een fijn mens bovendien.”  Inge